Tilbake til start siden Tilbake til forrige side

Mat & DrikkeMat & Drikke, oppskrifter


Stikkord for denne siden: Eple
Eple crumble

Eple crumble

Deig
  • 50 gram finhakkede mandler
  • 50 gram brunt sukker
  • 50 gram smør
  • 50 gram siktet hvetemel
  • 1 klype salt
Eplefyll
  • 4 stk epler, ikke for svære
  • 1 stor ss smør
  • 1 stor ss brunt sukker
  • 2 klyper kanel
  • ½ vaniljestang
  • 1 kopp rosiner
  • Bruk hendene og smuldre sammen kaldt smør, brunt sukker og finhakkede mandler forsiktig.
  • Tilsett siktet mel og salt og smuldre dette forsiktig sammen slik at du får en smulete deig.
  • Dekk til deigen med plast og sett kaldt inntil videre.
  • Lag eplefyllet ved å rense og skjære eplene i små biter og stek disse i smør og sukker i et par minutter.
  • Tilsett så frø fra vaniljestanga, kanel og rosiner.
  • La dette steke i ytterligere to minutter.
Avkjøl eplefyllet før du heller dette i en liten ildfast form e.l. og smuldrer deigen over. Stekes ferdig på 200 °C i ca. 10-20 minutter.

Serveres med pisket krem, vaniljesaus eller vaniljeis. Snadder !


Denne siden ble sist oppdatert 04. Jan. 2012
Copyright © Jonny Oddene
Valid HTML code Valid CSS code
Post til meg