|
Deig
- 50 gram finhakkede mandler
- 50 gram brunt sukker
- 50 gram smør
- 50 gram siktet hvetemel
- 1 klype salt
Eplefyll
- 4 stk epler, ikke for svære
- 1 stor ss smør
- 1 stor ss brunt sukker
- 2 klyper kanel
- ½ vaniljestang
- 1 kopp rosiner
- Bruk hendene og smuldre sammen kaldt smør, brunt sukker og finhakkede mandler forsiktig.
- Tilsett siktet mel og salt og smuldre dette forsiktig sammen slik at du får en smulete deig.
- Dekk til deigen med plast og sett kaldt inntil videre.
- Lag eplefyllet ved å rense og skjære eplene i små biter og stek disse i smør og sukker i et par minutter.
- Tilsett så frø fra vaniljestanga, kanel og rosiner.
- La dette steke i ytterligere to minutter.
Avkjøl eplefyllet før du heller dette i en liten ildfast form e.l. og smuldrer deigen over.
Stekes ferdig på 200 °C i ca. 10-20 minutter.
Serveres med pisket krem, vaniljesaus eller vaniljeis. Snadder !
|